Keresés ebben a blogban

2018. február 21., szerda

Párizsi Élet Musical






Hogy milyen a párizsi élet? Nagyszerű, színes, élményteli, elegáns, sodró... Tudjuk, itt sosincs két egyforma nap! S hogy milyen a Párizsi élet? Erotikus, humoros, impozáns, szórakoztató, ráadásul most frissebb, mint valaha! A Budapesti Operettszínház tavalyi évadban bemutatott produkciója ugyanis még több humorral, még erotikusabb helyzetekkel, még több flörttel, pezsgővel és kánkánnal várja régi és új közönségét - mi más, mint Párizs hatására!

Akik már látták, tudják, Jacques Offenbach remekműve a XIX. század végének Párizsába kalauzolja a nézőket, a szórakozás és a művészet fellegvárába, ahová akkoriban - ahogyan manapság is - a kíváncsi, élményekre vágyó turisták százezrei vándoroltak. Így tettek a nyáron többen is az Operettszínház tagjai közül, már csak a produkció hatására is saját bőrükön akarták tapasztalni, milyen is az élet Párizsban. Nos, megtudták. Mindenki számára kiderült, a párizsi élet nem csak a színpadon jó... A francia fővárosban bizony élni jó!

Nem csoda hát, hogy amikor ősszel sor került a színházban a felújító próbákra, többen egyszerre kiáltottak fel, s javasoltak egy-egy ötletet a rendező, Béres Attila számára, aki csak örült, hogy még "párizsiasabbá", még élőbbé teheti Offenbach operettjét! Több új ötlet, poén és helyzetkomikum került így hát a nyaralások hatására az előadásba, vagyis a Párizsba érkező svéd bárónak és feleségének a kalandra éhes párizsi fiatalember, barátjával szövetkezve, még többet mutat meg az - ezek szerint - mindenki számára oly vonzó helyi életstílusból...


Még több csalás, megtévesztés, flört, pezsgő és kánkán - ez a Párizsi élet. Egy igazi "piéce bien faite", vagyis egy "jól megcsinált mű" - mondta a darabról a bemutató előtt a rendező. Nos, most az élmény még fokozódik, s érdemes akár újra is megnézni a Nagymező utcában Offenbach erotikus operettjét. Aki pedig még nem látta, nos, azt mondhatjuk, ezt az előadást most pláne nem lehet kihagyni! Akár egy párizsi vizit előtt - csak hogy tudjuk, mire számíthatunk; akár utána - hogy nosztalgiázzunk!


Gardfeu, párizsi aranyifjú - Homonnay Zsolt Bobinet, Gardfeu barátja - Szabó P. Szilveszter Metella - Szendy Szilvi Gondremark báróné - Kalocsai Zsuzsa Gondremark báró - Földes Tamás Frick, cipészlegény - Vadász Dániel Gabrielle, Frick kedvese - Lukács Anita Alfonz, Gardfeu inasa - Faragó András Quimper Karadek grófnő, Bobinet nagynénje - Lehoczky Zsuzsa Juliette Verdun, Karadek grófnő unokahúga - Náray Erika Prosper - Oláh Tibor Urbain - Langer Soma Pauila - Sas Éva Zene: Jacques Offenbach Szöveg: Henri Meilhac és Ludovic Halévy Fordítás: Romhányi József A szöveget átdolgozta: Ari-Nagy Barbara Rendezte: Béres Attila Budapesti Operettszínház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése